Treed in de voetsporen van chef Joppe
Geïnspireerd door het verhaal van Joppe? Hij deelt graag een bijzonder recept met je. Haal de beste ingrediënten in huis en je kunt aan de slag in de keuken. Volg goed de stappen van het recept en tover een culinair gerecht op voor je gasten. Het eindresultaat is namelijk naast smakelijk een kunstwerk!
Ingrediënten
1 kilogram | Runder ribstuk in blokjes |
1 kilogram | Eidooier crème |
1 stuk | Spaanse peper |
3 teentjes | Knoflook |
4 bladeren | Limoenblad |
50 gram | Gember |
1 stuk | Sereh |
1 liter | Kokosmelk |
50 gram | Sambal badjak |
5 gram | Zout |
Scroll voor de ingrediënten voor de radijzen, ijs van citroengras en Laos wolk iets verder naar beneden.
Bereidingswijze
Rendang
- Meng alle ingrediënten.
- Laat 1 dag marineren.
- Stoof het vlees gaar in 4 uur.
- Serveer op een warm bord.
Bereidingswijze radijs
1 bosje | Radijzen |
100 gram | Kemiri noten |
2 gram | Zout |
- Snij de radijs in plakjes en dresseer op de rendang.
- Kemirinoten zijn rauw giftig. Laat de noten gaar worden voor 5 minuten op 180 graden in de oven.
- Laat de suiker karamelliseren.
- Voge de noten toe en giet op een plaatje.
- Breng op smaak met zout.
- Hak het in grove stukken en serveer over de radijzen.
Bereidingswijze ijs van citroengras
1 liter | Lichee puree zonder suiker |
5 stuks | Citroengras |
2 gram | Ascorbinezuur |
100 gram | Prosorbet |
- Opdraaien in een ijsmachine.
- Geen ijsmachine in huis? Vries de ingrediënten dan aan en roer met een vork tot granité.
Bereidingswijze Laoswolk
2 stuks | Ui |
1 stuk | Citroengras |
100 gram | Laos |
1 stuk | Spaanse peper |
1 stuk | Limoen (sap en chil) |
5 stuks | Limoenblad |
20 gram | Rietsuiker |
4 gram | Zout |
3 deciliter | Naturel gevogelte bouillon |
5 deciliter | Kokosmelk |
2 gram | Lecitine |
2 gram | Sucro |
- Fruit de uien, citroengras, limoenblad, laos en de spaanse peper zonder pitjes aan.
- Schil de limoen, voeg de schillen toe en laat even mee fruiten.
- Voeg zout en suiker toe, blus af met limoensap.
- Voeg als laatste de bouillon en de kokosmelk toe.
- Laat 5 minuten zachtjes koken en zeef de massa.
- Voeg lecitine en sucro toe.
- Maak schuimig met een staafmixer.
- Leg het schuim over de rendang, radijsjes en citroenijs en serveer!