Treed in de voetsporen van chef Ingrid
Geïnspireerd door de passie van Ingrid? Ze deelt graag een van haar favoriete recepten met je. Check of je alle ingrediënten in huis heb, knoop een schort om en ga aan de slag in de keuken. Lees de instructies goed door, stel je geduld op de proef en geniet van het smakelijke eindresultaat.
Ingrediënten
500 gram | Stoofvlees (bijvoorbeeld nekvlees) |
1 stuk | Grote ui |
2 tenen | Knoflook |
2 theelepels | Tijm |
1 stengel | Bleekselderij |
4 plakjes | Citroen |
4 takjes | Peterselie |
200 ml | Groentebouillon |
100 ml | Rode wijn |
2 stuks | Laurierblaadjes |
Zout en peper |
Naar smaak toe te voegen:
Zwarte olijven (gehalveerd en ontpit) en/of zongedroogde tomaten
Bereidingswijze
- Snijd het vlees en de bleekselderij in stukjes.
- Pel de knoflooktenen en de ui en snipper het fijn.
- Verhit de boter in een grote pan en laat het vlees snel bruin bakken.
- Voeg de kruidentakjes, ui, knoflook en de hete bouillon toe aan de pan.
- Laat het vlees met de deksel op de pan zachtjes sudderen.
- Voeg na 30 minuten sudderen de bleekselderij toe.
- Na nog eens 30 minuten sudderen is het vlees gaar. Je kunt nu de kruidentakjees verwijderen.
- Voeg de citroen, wijn en naar smaak de zongedroogde tomaten toe. Laat het geheel nog vijf minuutjes zachtjes koken.
- Voeg voor het serveren de olijven door de stoofpot en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de stoofpot met pasta, risotto of rozemarijn-aardappeltjes uit de oven en je hebt een heerlijke maaltijd.