Graanpletterij de Halm
Zijn ultieme droom is samenwerken met biologische graantelers uit De Maashorst. Die zijn er nu nog niet, maar als het aan Rob van den Berg – mede-eigenaar van graanpletterij Meesters van de Halm – ligt, duurt dat niet lang meer. Tot die tijd werken de graanmeesters met biologische granen van Nederlandse bodem. Het resultaat? Ontbijtgranen waar je met liefde je bed voor uitkomt.‘Als ik onze graanvlokken en muesli’s in de winkel zie liggen, maakt mijn hart een sprongetje.’
Haver, gerst, rogge, tarwe, spelt, mais, rijst, gierst, quino…
Zijn ultieme droom is samenwerken met biologische graantelers uit De Maashorst. Die zijn er nu nog niet, maar als het aan Rob van den Berg – mede-eigenaar van graanpletterij Meesters van de Halm – ligt, duurt dat niet lang meer. Tot die tijd werken de graanmeesters met biologische granen van Nederlandse bodem. Het resultaat? Ontbijtgranen waar je met liefde je bed voor uitkomt.‘Als ik onze graanvlokken en muesli’s in de winkel zie liggen, maakt mijn hart een sprongetje.’
Haver, gerst, rogge, tarwe, spelt, mais, rijst, gierst, quinoa en boekweit. De verschillende graansoorten waar de meesters mee werken, worden volledig biologisch geteeld. Dat betekent dat de akkers niet met chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen worden bespoten tegen onkruid en ongedierte. Ook kunstmest is uit den boze. Rob: ‘Biologische akkerbouw zorgt voor een veel natuurlijker proces en een rijke flora en fauna op en rond de akker. Klaprozen, wormen, korenbloemen en bijen; er groeit en bloeit van alles. Het liefst halen we al ons graan uit Nederland, maar we zijn oogstafhankelijk dus dat kan niet altijd. Als de oogst tegenvalt, vullen we aan met biologische granen uit de Europese Unie.